top of page
Træning kan virke katastrofalt i behandling af stress

Umarho Cadogan og Majken Matzau har lige skrevet en interessant artikel i Kronik. MiM anbefaler læsning af denne artikel.

 

Mange der er stress ramte får anbefalinger om at dyrke motion for at bedre sin stress. Motion har en god effekt som en forebyggende faktor mod stress. Men efter en er gået ned med stress kan motion have den bestemt modsatte effekt. Derfor er det meget vigtigt at man grundigt overvejer sin psykiske og fysiske tilstand inden man går i gang med træning. Især hård, intens træning kan fungere som stress faktor hvis: en er ramt af stress, en ikke er vandt til denne type træning, eller en har en meget travl hverdag som kan risikere at øge oplevelsen af stress og udvikling af stress forbundne lidelser. 
     

Der er heldigvis mange måder at træne på. I stressende perioder er det anbefalet at nedsætte træningsniveauet for at give kroppen og hjernen lov til at restituere. Kroppen tager af mange af de samme kilder når den kæmper imod stressende oplevelser som den tager af når den træner. Derfor kan træning i stressende perioder køre systemet hurtigere udmattet. 

Det er desuden en god træningsmetode at variere sin træning for at vedvare motivation og glæde som man får af træningen. Dette er endnu en grund til det samme formål. 

bottom of page