





Alle kan udvikle psykiske lidelser og vanskeligheder
Arni Thoroddur Gudmundsson, januar, 2013
Alle kan udvikle psykiske lidelser. Alt afhængig af samspil mellem vores medfødte personlighedstræk og biologiske opbygning, de oplevelser, som vi har i livet og det sociale netværk, vi har adgang til. Det er derfor en myte, at det kun er mennesker med alvorlige svagheder i forvejen, der kan blive ramt af psykiske problemer eller blevet nødt til at søge hjælp hos en psykolog.
Alle kan opleve en situation eller en række situationer, hvor de føler, de ikke kan følge med, ikke kan klare sig,eller føler, at de ikke lever op til de forventninger, som de og andre har til dem. Alle kan i princippet være ramt af katastrofiske oplevelser, som gør os bange og usikre og laver om på hele vores verdensbillede.
I mange tilfælde er der en lang process af de ovennævnte samspil, som gør, at vores overskud og evne til at håndtere modstand bliver nedslidt og udvikles til psykiske problemer, vi ikke kan klare uden hjælp.
Der er faktisk en meget logisk måde de fleste af os udvikler psykiske problemer.
Obs. artiklen er på engelsk.
NYHEDER OG ARTIKLER
De nyeste artikler om psykologi
Træning kan virke katastrofalt i behandling af stress??
Umahro Cadogan og Majken Matzau, 2013
MiM anbefaler følgende artikel "Motion mod stress er katastrofalt", skrevet af Umarho Cadogan og Majken Matzau.
Mange, der er stressramte bliver anbefalet at dyrke motion for at reducere stressniveauet. Motion har en god effekt som forebyggende faktor mod stress. Når du først er blevet ramt af stress, kan utilpasset træning have direkte modsat effekt. Det er derfor meget vigtigt, at du grundigt overvejer sin psykiske og fysiske tilstand, inden du går i gang med at træne.
Særlig hård, intens træning kan fungere som en stressfaktor, hvis kroppen: i forvejen er ramt af stress, ikke er vant til denne type træning, eller har en meget travl hverdag. Dette kan øge oplevelsen af stress og udvikling af stress.
Der er heldigvis mange måder at træne på. I stresset perioder er det anbefalet at nedsætte træningsniveauet for at give kroppen og hjernen lov til at restituere. Kroppen bruger mange af de samme kilder, når den kæmper imod stress, som når den træner. Derfor kan træning i stressende perioder gøre koppen hurtigere udmattet. Kroppen skal dog ikke fratages træning, da træningen hjælper med at opbygge vores immunforsvar.
Det er derfor vigtigt, at træningen er tilpasset din tilstand og situation. Alle kan have gavn af træning, men alle kan også overtræne og få skade af træning.
I denne artikel fremstår pointerne meget sort og hvidt. Det er imidlertid alligevel vigtigt at huske på, at træningen skal tilpasses dig, din tilstand og din situation.
De nyeste artikler om træning og sund livsstil
